Historie ITA

De ITA (Interclub Tennis regio Amersfoort) is opgericht op 5 februari 1983 en ontstond destijds uit een gezamenlijk initiatief van de regionale tennisverenigingen om voor geselecteerde jeugdleden uit de verenigingen een extra ITA-training te verzorgen. Na een aantal jaren is deze training komen te vervallen en werden er andere activiteiten in een breder perspectief ontwikkeld zoals:

  • Organisatie van ITA competities

Op woensdagmiddag en vrijdagmiddag werden er voor de jeugd competities georganiseerd. Door een specifiekere benadering van de KNLTB richting de junioren zijn deze ITA jeugdcompetities vervangen door andere competitievormen voor de jeugd.
Voor de senioren worden in het voorjaar de ITA heren- en dames competitie georganiseerd op de maandagochtend en respectievelijk de woensdagochtend.

  • ITA Senioren kampioenschappen

Wie mag zich kampioen van Amersfoort noemen? Alle speelsterkten zijn bij dit toernooi vertegenwoordigt, welke door diverse verenigingen worden georganiseerd. Inmiddels staan deze kampioenschappen niet meer op de toernooikalender.

  • ITA Veteranenkampioenschappen

Dit evenement kent een lange traditie en wordt sedert 1983 gehouden bij LTV Flehite. Het toernooi kenmerkt zich doordat het naast het sportieve element ook een hoge factor van gezelligheid heeft.

  • ITA Jeugdkampioenschappen

Deze kampioenschappen worden jaarlijks gehouden en staan open voor alle jeugdleden van de ITA verenigingen.

  • Toernooikalender

De bij de ITA aangesloten verenigingen stemmen jaarlijks in het najaar hun toernooien voor het volgende jaar op elkaar af om zoveel mogelijk doublures in het aanbod van toernooien te voorkomen. Behoudens aan de ITA kampioenschappen kunnen alle KNLTB-leden deelnemen aan de open toernooien die op de kalender staan..